Unisport ST - rekreacija

Unisport ST - rekreacija

Sveučilište  u  Splitu  u  suradnji  sa  Unisport  Split i  Studentskim  centrom, u  akademskoj  godini 2021./2022.  organizira  besplatne  sportsko  -  rekreativne  aktivnosti  za  studente  Sveučilišta  u  Splitu.  Svi  sadržaji  se  odvijaju  pod  vodstvom  stručnih  i  iskusnih  kineziologa  ili  studenata  kineziologije  koji ozbiljno  pristupaju  pripremi  i  provođenju  aktivnosti.   

Programi se odvijaju kroz cijelu akademsku godinu.

 

UNIFIT WORKOUT

UNIFIT WORKOUT  baziran je na funkcionalnim treninzima koji se provode uglavnom kroz kružni ili stanični oblik rada, a uključuje kombinaciju različitih vježbi (s rekvizitima) za razvoj jakosti, snage, izdržljivosti te utječe na smanjenje potkožnog masnog tkiva i povećanje mišićne mase.

Po zainteresiranosti (broju prijavljenih), najpopularniji je program Unisport Split rekreacije. Stoga smo ove godine u raspored uključili tri grupe koje se razlikuju po intenzitetu treninga (niski, srednji i visoki). Tako smo povećali kapacitet broja studenata koji se mogu uključiti u ovaj program, a svatko može odabrati razinu sukladno svojim trenutnim sposobnostima tj. razini treniranosti.

UNIFIT – low intesity prilagođen je početnicima, dok su UNIFIT – intermediate intesity i UNIFIT – high intesity namijenjeni iskusnijim vježbačima. Grupe srednjeg i visokog intenziteta provodit će se tri puta tjedno, a početna grupa (niski intenzitet) dva puta.

 

 6G5A1135

 

BODYWEIGHT TRAINING

Za sve one koji žele početi trenirati i nisu ljubitelji treninga s vanjskim opterećenje, pripremili smo novi program koji se izvodi isključivo s težinom vlastitog tijela.

Provodit će se različiti sustavi treninga (od jednostavnih do složenih) koji pozitivno utječu na zdravlje i formu, a za cilj imaju oblikovanje tijela i smanjenje potkožnog masnog tkiva. Namijenjen je svima, bez obzira na razinu treniranosti. Treninzi su tri puta tjedno u večernjim satima.

 

 

DANCE FITNESS

Ako želiš plesati i uz to kombinirati elemente aerobika, ovaj program je upravo za tebe. Karakterizira ga trening uz glazbu, učenje plesnih pokreta te primjena vježbi za oblikovanje tijela. Intenzitet je umjereni do jaki, a ne zahtijeva predznanje u plesu. Treninzi se održavaju dva puta tjedno u popodnevnim satima.

 

 6G5A1379

 

SALSA/BACHATA

Za sve zaljubljenike u ples i glazbu,  u suradnji s plesnim studiom „Baila conmigo“ i ove godine organiziramo tečaj plesova (Salsa i Bachata). Poznato je kako ples ima brojne pozitivne učinke na psihičko i fizičko zdravlje. Utječe na razvoj motoričkih sposobnosti, fleksibilnost, ravnotežu te usklađenost tijela i uma. Osim toga, pozitivno utječe i na izgradnju samopouzdanja.

Kroz vaše prve korake vodit će vas profesionalni plesači, a uvjet nije da imate plesnog partnera. Upravo ovaj program je idealna prilika da upoznaš nekog novog i zaplešeš u veselom ritmu.

 

ples

                               

                                                                                      KICKBOXING

Kickboxing je moderni udarački sport, a nastao je na osnovama zapadnih borilačkih sportova (boks, karate, taekwondo...).

Unisport Kicboxing je rekreativnog karaktera, bez fizičkog kontakta. Baziran je na učenju elemenata kicboxinga u kombinaciji s vježbama za razvoj jakosti, snage, izdržljivosti. Idealan je program za redukciju potkožnog masnog tkiva, oblikovanje tijela, oslobađanje od stresa te poboljšava fokus i koncentraciju. Ovo je sjajan način da promijenite rutinu vježbanja i upoznate nove ljude s istim interesima.

U program su uključene dvije grupe koje će se razlikovati po broju vježbača i mjestu održavanja (kampus dvorana ili dvorana u sklopu teretane). Treninzi će se odvijati dva puta tjedno za svaku grupu u večernjim satima.  Napominjemo da je obavezno imati vlastite boksačke rukavice.

 

6G5A0372-1

 

                                                                     PEDALA & PATIKA - ŠKOLA TRČANJA

Projekt Pedala&Patika osim škole trčanja koja se odražava na Marjanu, uključuje i biciklistički trening te izlete koji se organiziraju tijekom cijele akademske godine. Također, u sklopu projekta provodimo i pripreme za polumaraton. Svi studenti Sveučilišta u Splitu koji se prijave imaju besplatnu startninu za splitski polumaraton i imaju mogućnost uključiti se u besplatne pripreme mjesec dana prije utrke.


AM-9

 

ŠKOLA PLIVANJA

Plivanje je jedna od najboljih  rekreativnih aktivnosti koju možete priuštiti sebi i namijenjeno je baš svima. Aktivira gotovo svaki mišić u tijelu, a rizik od ozljede sveden je na minimum. Istovremeno jača tijelo i poboljšava funkciju kardiovaskularnog sustava.

Kroz ovaj program možete naučiti i svladati sve četiri plivačke tehnike: kraul, leđno plivanje , prsno plivanje, delfin (leptir). Škola plivanja traje jedan semestar unutar akademske godine 2021/2022., dok se u drugom semestru daje prilika novim studentima koji nisu do tada pohađali školu.

Program škole plivanja odvija se na bazenima „ŠC Bazeni Poljud“, dva puta tjedno uz nadzor trenera.


AM-5

 

ŠKOLA SPORTSKOG PENJANJA

Sportsko penjanje atraktivna je sportska disciplina koju odlikuje spoj adrenalina, koordinacije i motorike. Osim što jača mišiće cijeloga tijela, penjanje je zabavna i uzbudljiva aktivnost koja potiče lučenje adrenalina i drugih hormona koji umanjuju stres te pojačavaju osjećaj zadovoljstva.

U školi penjanja postupno se usavršavaju tehnike penjanja, a trening je usmjeren na poboljšavanje koordinacije pokreta te koncentracije i pravilnog disanja. Obuka traje jedan semestar unutar akademske godine 2021/2022., dok se u drugom semestru otvaraju mjesta za studente koji do tada nisu pohađali školu.

Treninzi se odvijaju u sportsko penjačkom klubu Marulianus dva puta tjedno, uz nadzor iskusnih trenera.


AM-18

 

ŠKOLA RONJENJA

U  suradnji  s  Podvodno  istraživačkim  klubom  Sveučilišta  u  Splitu  kao  izvannastavna  aktivnost  nudi se besplatan  Discovery  zaron. Uključuje predavanja  iz područja  medicine  ronjenja,  tehniku  ronjenja  te  upoznavanje  opreme. Na ovaj način želimo približiti  ronjenje  što  široj  populaciji,  ali  i  razviti  brend  Sveučilišta  u  Splitu  kao  jedinog  Sveučilišta  na  moru  koji  nudi  studentima školu ronjenja.

 ronjenje

 

LACROSSE

Lacrosse klub  Split  Legion  je  klub  koji  mahom  čine  studenti  Medicinskog  fakulteta  u  Splitu,  okupljeni  oko  novog  i  za  naša  područja  egzotičnog  sporta. Riječ je o momčadskom sportu s loptom. Igraju ga dvije ekipe s po 10 igrača, 9 u polju i 1 vratar (muškarci), odnosno dvije ekipe s po 12 igračica, 11 u polju i 1 vratarka (žene). Cilj igre je teškom gumenom loptom postići pogodak, koristeći pri tome štap s pričvršćenom mrežicom na vrhu za dodavanje lopte suigraču ili šut na gol. Uglavnom se igra na otvorenom, ali postoji i dvoranska varijanta koja je upravo u programu naše rekreacije.

 

6G5A0752

 

FUTSAL I KOŠARKA – REKREACIJA

Za sve koji vole igre s loptom i momčadske sportove, u program naše rekreacije uključili smo košarku i futsal koji se održavaju na otvorenom. Futsal se igra na novouređenom terenu na Spinutu, a košarka na igralištu ispred studentskog doma „Bruno Bušić“. Obje aktivnosti organizirane su tri puta tjedno, a tereni su slobodni za korištenje dva sata.

Napominjemo da se prijavljujete kao student pojedinac na termin koji vam odgovara (prema obrascu prijave). Koordinator (kineziolog) na osnovu broja igrača određuje ekipe i sustav igre.

 

nog


koš

 

                                                                           JEDRENJE - #discoverysailing

U suradnji s Akademskim jedriličarskim klubom Universitas u sklopu Unisport ST tjedna organiziramo poludnevno jedrenje. Cilj ove aktivnosti je omogućiti iskustvo jedrenja studentima koji nikad nisu imali doticaja s jedrilicom. Aktivnost je namijenjena početnicima te nije potrebno nikakvo jedriličarsko iskustvo i znanje. Discovery sailing se provodi pod vodstvom licenciranih skipera na službenoj jedrilici kluba. 

 

 

Kontaktirati nas možete na sport@unist.hr