EURAXESS

EURAXESS je program Europske komisije namijenjen povećanju i olakšavanju mobilnosti istraživača i znanstvenika. Glavni zadatak ovog programa je pomagati stranim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima.

Osim stranim istraživačima, ovaj program pomaže i hrvatskim istraživačima da dobiju više informacija po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje i financijske pomoći/stipendija. Povrh toga, EURAXESS pruža pomoć hrvatskim znanstvenim ustanovama, spremnima privući vrhunski znanstveni kadar, pri zapošljavanju i ugošćavanju stranih istraživača.

Na Sveučilištu u Splitu imenovane su dvije kontakt točke koje stoje na raspolaganju za sva pitanja kako domaćim tako i stranim istraživačima koji dolaze na naše Sveučilište.

https://euraxess.ec.europa.eu/

Kako bi potaknuli što veći broj istraživača da izaberu Hrvatsku kao potencijalnu destinaciju za sljedeći korak u njihovoj istraživačkoj karijeri, te pružili pomoć prilikom ishođenja dozvola i reguliranja boravka u Hrvatskoj, Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, izradila je Vodič za strane istraživače u Hrvatskoj.

                                                        logo-erxs

 

EURAXESS KONTAKT TOČKE NA SVEUČILIŠTU U SPLITU:

Petra Jelić

Voditeljica ureda za znanost

petra.jelic@unist.hr

Ana Grgić

Stručna suradnica za znanost

ana.grgic@unist.hr