Zapošljavanje

Ako program dozvoljava te se projektom predviđa zapošljavanje, u ovom dijelu možete pronaći informacije o mogućnosti zapošljavanja i procedure potrebne za zapošljavanje hrvatskih ili inozemnih istraživača, studenata te administrativnog osoblja na EU projektima pri Sveučilištu u Splitu.

Zapošljavanje i odabir osoblja je dugotrajan proces, a važno je početi što je prije moguće kako bi se izbjeglo kašnjenje u početku projekta i spriječili neočekivani troškovi. Proces zapošljavanja može započeti čim dobijete potvrdu da je projektni prijedlog odobren, odnosno ne morate čekati potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava.

Međutim, ne može se imenovati nikoga dok ugovor nije potpisan od strane svih partnera, a troškovi osoblja su prihvatljivi samo za vrijeme trajanja projekta. Troškovi koji su nastali prije početka ili nakon završetka projekta, u pravilu nisu prihvatljivi. Iznimka su troškovi upravljanja (obično samo za koordinatore) i troškovi završnog izvještavanja (obično 60 dana po završetku projekta).  Vremenici (timesheets) su potrebni za sve zaposlenike čije se vrijeme tereti za projekt, a nisu zaposleni na puno radno vrijeme.

Ako je projekt Marie Sklodowska-Curie akcija, osoblje će u većini slučajeva trebati imati potpisan Host Agreement sa Sveučilištem.

EURAXESS internet portal spaja četiri inicijative Europske unije: Jobs, Services, Rights and Links, s ciljem uklanjanja prepreka slobodnom kretanju znanja unutar Europe i jačanje međunarodne mobilnosti studenata, istraživača, znanstvenika i predavača. Na Internet portalu EURAXESS Jobs možete pronaći aktualne informacije o otvorenim radnim mjestima u europskim znanstvenim institucijama i mogućnostima financiranja boravka. Svrha Portala je pružiti informacije i savjete mobilnim istraživačima koji bi htjeli ostvariti znanstvenu karijeru u Europi i znanstvenim institucijama iz cijelog svijeta koji su u potrazi za stručnim kadrom. Oni imaju mogućnost postavljanja svojih životopisa, koji su dostupni institucijama, dok institucije mogu besplatno oglašavati slobodna radna mjesta. Trenutno je na portalu registrirano preko 3.500 institucija, a u bazi za pretraživanje se nalazi preko 11.000 životopisa. Portal je povezan s nacionalnim EURAXESS  portalima 40 država koje podržavaju inicijativu.  Poveznica na hrvatski portal: https://www.euraxess.hr/