Dani karijera i nastavnih baza 2021: ''Karijere kroz izazove i prilagodbu''

 

PROGRAM AKTIVNOSTI


Panel

 • EU PROJEKTI KAO PRILIKA U KARIJERI

Gosti: UNIST - Dora Vitez, CEDRA – Ranko Milić, RERA - Mate Paštar, ECHR - Marko Mimica

Moderator: Antonia Peroš

Termin: 18.05.2021. u 12.15 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Cilj panela je potaknuti studente na opcije u karijeri koje nisu usko vezane za određenu struku, a otvaraju im vrata na tržištu rada kao što je posao vezan za pripremu i/ili provedbu EU projekta.

Gosti panela su predstavnici ustanova/udruga/firmi koje se bave pripremom i provedbom EU projekata koji iza sebe imaju zanimljive osobne karijerne putove i preokrete. Vjerujemo da će njihove priče zainteresirati studente kao i motivirati na neke daljnje korake u karijeri budući da se radi o zanimljivom i dinamičnom zanimanju traženom kod poslodavaca iz različitih sektora.

Osim toga, na panelu studenti mogu očekivati odgovore na različita pitanja poput: Što mogu očekivati od takvog radnog mjesta? Koje su formalno obrazovanje, osobine i vještine potrebne za uspjeh u ovom području? Koje su mogućnosti i preporuke vezane za praksu za vrijeme studija?

O gostima panela:

Dora Vitez: Za vrijeme obrazovanja Dora je počela aktivno sudjelovat i radu studentskih udruga te na stručnim simpozijima i projektima fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Aktivnim pristupom se vrlo brzo izborila za svoje mjesto na tržištu rada. Nakon stečenog naziva inženjerke agronomije svoje je karijerni put usmjerila na upravljanje projektima. Radno iskustvo započela je velikim životnim preokretom zapošljavajući se na otoku Visu u malom obiteljskom poljoprivrednom obrtu, a što i danas smatra jednom od najbolje donesenih životnih odluka. Na Visu stječe organizacijske i prodajne vještine te iskustvo u povlačenju bespovratnih sredstava za poljoprivrednike otoka. Nakon toga odlazi u privatne tvrtke za pripremu i provedbu projekata po nova znanja i iskustva iz svijeta EU fondova. Višegodišnje radno iskustvo i stečene vještine upravljanja projektima prezentirala je i održavanjem niza edukacija i radionica na temu EU fondova. Danas radi na provedbi EU projekata kao djelatnica na odjelu za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

Marko Mimica: Po zvanju magistar inženjer građevinarstva. Diplomirao je 2014. godine, a već od 2017. godine je na čelu sam tvrtke E.C.H.R. d.o.o., sa sjedištem u Splitu, koja u Republici Hrvatskoj koordinira i provodi aktivnosti Euroconsultants International grupe, jedne od vodećih svjetskih grupacija u razvoju infrastrukture i programa potpore u području inovacija i poduzetništva. Tvrtka E.C.H.R. d.o.o. specijalizirana je za pružanje integriranih savjetodavnih usluga u području projektnog menadžmenta, poduzetništva, zdravstva te zaštite okoliša i prirode. Tvrtka je partner ili ugovoreni izvršitelj usluga u provedbi brojnih projekata sufinanciranih iz ESI fondova te drugih nacionalnih i međunarodnih izvora financiranja, a uspješno surađuje s nizom uglednih klijenata poput Sveučilišta u Zadru, Medicinskog fakulteta u Splitu, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Ekonomskog fakulteta u Splitu, Javne ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije... Jedan od ključnih prioriteta tvrtke jest unaprjeđenje poslovne klime za mala i srednja poduzeća, zbog čega djeluje i kao poduzetnički akcelerator.

Mate Paštar: Savjetnik u Javnoj ustavni RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-Dalmatinske županije u Odjelu za pripremu programa i EU projekata. Radim na provedbi infrastrukturnih i istraživačko razvojnih projekata u gospodarskom sektoru fokusiranih na inovativni razvoj u poljoprivredi. Primarni cilj su mi razvojni programi i projekti s naglaskom na razvoj gospodarstva u okviru prehrambeno prerađivačkog sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti. Student sam poslijediplomskog doktorskog studija Poljoprivreda i zaštita okoliša, smjer Agroekonomika. U slobodno vrijeme aktivno se bavim poljoprivredom i stočarstvom te sportskim aktivnostima.

Ranko Milić: Osnivač i direktor Eupolis grupe d.o.o. iz Splita, suosnivač i predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i CEDRA HR,  te društvenog poduzeća CEDRA Split j.d.o.o. jedan je od vodećih stručnjaka za integrirani održivi i regenerativni razvoj ljudi, organizacija i zajednica. Ima više od 25 godina iskustva u poduzetništvu usmjerenom na društveni, ekološki i ekonomski utjecaj, građanskom aktivizmu, razvojnom savjetovanju, te sa skoro 20 godina iskustva u osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata financiranih iz EU sredstava. O svojim iskustvima i pripremi, prijavi i provedbi EU projekta predaje na visokoškolskim ustanovama i ustanovama za cjeloživotno obrazovanje, ali i pomaže ministarstvima, županijama, gradovima, općinama, javnim ustanovama u zaštiti okoliša, kulturi, odgoju i obrazovanju, poduzetnicima i udrugama uspostaviti agilne sustave za razvoj, financiranje i provedbu EU projekata. Autor je i više radova, uključivo i priručnika za projektni rad za djecu i mlade Ja, projektoplovac koji se koristi diljem RH i šire regije, a njegovi projekti dobili su priznanja kao najbolji regionalni EU projekti, najbolje organizacije, te kao primjeri dobre EU prakse.

 

Predavanje

 • INSPIRED CHAMELEON

Predavač: Joe Bašić (CEO&Founder MPG SouthEast Europe/Ultra Europe)

Termin: 19.05.2021. u 11 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Sadržaj predavanja:

U svijetu biznisa, koji je podložan stalnim promjenama, svakoga ste dana suočeni s novim izazovima. Da biste prevladali i preživjeli prepreke, morate biti pripremljeni i dobro informirani, naučite od Joea Bašića, izvršnog direktora i osnivača MPG-a i organizatora Ultra Europe što je potrebno da biste uspjeli i postali INSPIRIRANI KAMELEON.

O predavaču:

Joe Bašić, osnivač i direktor MPG-a, vodeće marketinške i promocijske agencije u jugoistočnoj Europi, široj javnosti poznat kao direktor i promotor Ultra Europe Music Festivala. 

 

Predavanje

 • PR: očekivanja vs.realnost

Predavačica: Laura Visković (Promoplan)

Termin: 19.05.2021. u 12 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Sadržaj predavanja:

Na predavanju možete doznati:

Kako izgleda radno mjesto u PR-u?  Najčešća očekivanja vs.realnost. Koje su osobine, vještine i formalno obrazovanje potrebni za uspjeh u području PR-a? Koje od tih vještina, i na koji način, se mogu počet razvijati (već) za vrijeme studiranja? Iskustva sa studentima: primjeri iz prakse

O predavačici:

Laura Visković magistrirala je komunikološke znanosti na sveučilištu „La Sapienza“ u Rimu i prvo poslovno iskustvo stječe tijekom završne godine fakulteta, u marketinškom odjelu korporacije MoneyGram. Slijedi višegodišnji rad u PR agenciji gdje samostalno vodi projekte za klijente iz sektora financija i kulture, nakon čega preuzima poslove iz područja marketinga i PR-a grupacije tvrtki specijaliziranih u nautičkom sektoru, s posebnim naglaskom na međunarodnu suradnju. Nakon dvogodišnjeg rada u HNK Hajduk, od 2013. direktorica je PromoPlana, agencije specijalizirane za integrirane marketinške komunikacije. PromoPlan pruža cjelokupni spektar usluga iz područja marketinga i odnosa s javnošću u suradnji sa sestrinskom agencijskom PromoEvent specijaliziranom za organizaciju korporativnih, javnih i privatnih manifestacija i događanja na domaćem i inozemnim tržištima.

 

Predavanje

 • KAKO BIRAMO SVOJE KOLEGE? SAZNAJTE KAKO IZGLEDA POSTUPAK ZAPOŠLJAVANJA U INFOBIPU

Predavačice: : Tomislava Saša I Petra Maros (Infobip)

Termin: 20.05.2021. u 11 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Sadržaj predavanja:

Studenti će tijekom predavanja imati jedinstvenu priliku saznati iz prve ruke od strane Talent Acquisition tima iz Infobipa, kako izgleda postupak zapošljavanja kandidata u globalnoj, modernoj i velikoj kompaniji kao što je Infobip. Predavači iz Infobipa će kroz realne primjere iz prakse prikazati kako izgleda end to end selekcijski postupak, od trenutka otvaranja određene pozicije pa sve do trenutka zapošljavanja. Ukratko ćete imati priliku saznati i korake nakon što kandidat postane zaposlenik Infobipa ("Bipper") te kako izgleda onboarding i profesionalni razvoj svakog Bippera. Studenti će imati priliku vidjeti zašto smatramo da je selekcijski proces jedan obostran, two-way odnos između kandidata i kompanije i zašto nam je izuzetno važan doživljaj i iskustvo kroz koje kandidat prolazi kroz sve faze od prijave za posao.

O predavačicama:

Tomislava Saša, People Operations Generalist

Tomislava Saša je od 2019. godine dio People Operations tima u Infobipu. Prije toga radno iskustvo gradila je tvrtkama u području marketinga i novinarstva. Sa dolaskom u Infobip radi svojevrsni preokret u karijeri, za što kaže da joj je bila najbolja poslovna odluka koju je mogla donijeti. Tijekom svog rada u Infobipu imala je priliku sudjelovati u raznim projektima za studente, od gostujućih predavanja do Virtual Classroom programa.

Petra Maros, Senior Talent Acquisition Specialist

Petra Maros bavi se područjem ljudskih resursa posljednjih 8 g. a dio je People Operations tima u Infobipu od 2016. g. Do sada je radila na poziciji recruitera u agenciji za zapošljavanje te kasnije kao in house recruiter. Tijekom svog rada u Infobipu imala je priliku raditi na poziciji HR Generalista i sudjelovati u raznim projektima za studente, od gostujućih predavanja do Virtual Classroom programa.

 

 

Predavanje

 • IZA KULISA RAZGOVORA ZA POSAO: ŠTO JE BITNO POSLODAVCIMA?

Predavač: Slobodan Jović ( Selekcija.hr/ Recruiter.hr)

Termin: 20.05.2021. u 12 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Sadržaj predavanja:

 1. Predstavljanje profesionalnog regrutera (S.J.)
 2. Kako postati proaktivan kandidat (D.M.) - Gost predavanja je proaktivni student i kandidat koji je ostavio super dojam još na Linkedinu (D.M.), bez sudjelovanja na natječaju za posao
 3. Kako se ponašati na razgovoru za posao

- Što poslodavci traže od kandidata? (S.J.)

- Što posloprimci traže od poslodavaca? (D.M.)

- Pesimizam, „Sve je preko veze“ i „Nitko me neće“

 1. Što je regrutacija, headhunting, profesionalna selekcija
 2. Primjeri kvalitetnih životopisa i onih loših
 3. Koje struke su zaposlene u ljudskim resursima
 4. Procjena kandidata za posao psihološkim testovima
 5. Najava edukacije Selekcija.hr „Osnove regrutacije i selekcije kandidata za posao“ - licenca

O predavaču:

Slobodan Jović, po struci diplomirani psiholog je još početkom 2000-tih radio s programerima na razvoju digitalizacije psihološkog testiranja, ali je projekt propao zbog toga što je bio ispred svoga vremena. Nastavio se baviti procjenama kandidata za zaposlenje i procjenama u medicinama rada te psihoterapijskim radom u svojoj privatnoj psihološkoj praksi do 2013. kada je morao organizirati klasične procjene i klasične razgovore za 3400 kandidata jedne velike tvrtke u restrukturiranju. Zbog izrazito kompliciranog postupka testiranja papir-olovka testovima i angažmana velikog broja ljudi (do 40 ljudi na tome projektu), 2013. pokreće digitalizaciju procjene kandidata za posao i nakon što softver postaje zanimljiv velikom broju tvrtki, 2016. pokreće startup Selekcija.hr. Do Covid-19 epidemije softver za regrutaciju i praćenje kontinuirano iznajmljuje 50-tak kompanija i grupacija u Hrvatskoj i široj regiji, a od 2021., s popularizacijom digitalnih usluga Selekcija.hr pod brandom Recruiter.hr izlazi i na tržišta Čilea, Meksika, Španjolske, Italije, Srbije, Slovenije i sl. Usput, bavi se profesionalnom selekcijom kandidata za zaposlenje i sličnim uslugama.

 

Radionica

 • USUSRET ISPITNIM ROKOVIMA: KAKO SE USPJEŠNO NOSITI SA STRESOM?

Voditeljica radionice:  izv.prof.dr.sc.Andrea Bubić (FFST)

Termin: 21.05.2021. u 11 h (trajanje 60 min)

Mjesto: platforma Zoom

Sadržaj radionice:

Razdoblje ispitnih rokova za mnoge je studente jako izazovno i stresno. Naročito u vrijeme online nastave i nesigurnosti uzrokovane koronavirusom, teško se ponekad za ispit adekvatno pripremiti i ispuniti sve obaveze koje se stavljaju pred studente. S obzirom na važnost ove teme, u ovom ćemo izlaganju pričati o uzrocima i posljedicama, kao i načinima uspješnog nošenja sa stresom koji se javlja tijekom svakodnevnog studiranja i izlaska na ispitne rokove. 

O predavačici:

Andreja Bubić psihologiju je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Sveučilištu u Leipzigu i Max Planck institutu za istraživanja mozga i kognitivnih procesa u Leipzigu u Njemačkoj. Od 2011. godine zaposlena je na Filozofskom fakultetu u Splitu gdje i danas radi kao izvanredni profesor. Znanstveno istražuje teme vezane uz subjektivnu dobrobit i sreću, prosuđivanje i odlučivanje, psihološke aspekte obrazovanja te druga, pomalo raznolika istraživačka pitanja od interesa. Nastavu izvodi među studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija iz predmeta posvećenih psihologiji cjeloživotnog obrazovanja, prosuđivanja i odlučivanja te statistike. Do sada je objavila više od pedeset znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim časopisima, izlagala u okviru brojnih znanstvenih skupova te sudjelovala u više nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata. Dobitnica je Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu.

 

 

 • LINK ZA PRIJAVU:

https://forms.gle/nDd3RaspZUj4W96r9