Riječ rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića

Dan karijera i nastavnih baza je manifestacija posvećena našim suradnim ustanovama i tvrtkama koje su studentima Sveučilišta omogućile pohađanje stručne prakse. Uz to, studentima pružaju mogućnost da stječu znanja, vještine i sposobnosti kroz razne studentske poslove, volontiranje ili uključivanje u dodatne radionice i edukacije. Sve navedeno našim studentima otvara nova vrata u budućnosti i omogućava bolju zapošljivost!

Na taj način studenti razvijaju svjest kako je važno čim prije početi razmišljati o karijeri te se izravno upoznaju s procesima koji će ima nakon stjecanja diplome omogućiti lakše uključivanje na tržište rada. 

S druge strane, naše nastavne baze, kroz ovaj oblik suradnje mogu koristiti našu znanstvenu infrastrukturu i unaprjeđivati svoje poslovne procese. Krajnji cilj jest transfer teoretskih znanja u praktična iskustva i nove proizvode.

Koliko je snažna i velika naša mreža nastavnih baza najbolje govori podatak da ih trenutno imamo preko 300.

Zahvaljujem svima koji su se i ove godine, u okolnostima otežanim pandemijom koronavirusa, uključili u održavanje on-line manifestacije  jer je potreba za ovakvim oblikom podrške i pozitivnim porukama studentima, sada još veća.

Posebna hvala mentorima iz nastavnih baza koji velikodušno prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na naše studente i tako im pomažu da teoretska znanja povežu s praksom i upoznaju se s onim što će ih sutra čekati na radnom mjestu. Moderna edukacija je dualna edukacija, odnosno spoj prakse i teorije, stoga je dobro da je taj model, koji je u Europi prisutan već više godina, kvalitetno zaživio i kod nas.

Važno je na temelju konkretnih primjedbi stalnom edukacijom  nadograđivati svoje znanje i dolaziti do novih znanstvenih spoznaja. Naposljetku, naši znanstvenici ostvaruju vrhunske rezultate, a naše Sveučilište se plasira na visoka mjesta europskih i svjetskih rang lista.

Videa i prezentacije


Tekstovi