➤ Način mjerenja: u refleksiji i transfleksiji;
➤ Raspon valnih duljina: 870-2500 nm (spektralni raspon: 11,500-4000 cm-1);
➤ Točnost valnih duljina: bolja od 0,1 cm-1, kod 7,181cm-1 (bolja od 0,02nm kod 7,181cm-1);
➤ Detektor: InGaAs dioda termoelektrički hlađen i temp. stabiliziran;
➤ Vrijeme analize: ‹30 sek;
➤ Pribor za snimanje pastoznih i krutih uzoraka.
➤ Kalibracijski paketi:
B-OLIVE-PASTE za masline s metodama za analizu paste od maslina u refleksijskom načinu rada (mast, kiselost, vlaga);
maslac (masnoća, NaCl, Voda);
sir Refl GLPD (suha tvar, masnoća, NaCl, pH, proteini);
sir Refl PSPD (suha tvar, masnoća, NaCl, pH);
skuta GLPD (voda);
skuta PSPD (suha tvar, masnoća, proteini);
skuta s travama (suha tvar, masnoća);
mlijeko u prahu (pepeo, masnoća, laktoza, vlaga, proteini, masnoća low, pepeo low);
koncentrat mliječnih proizvoda (masnoća, laktoza, proteini, voda);
kiselo vrhnje (masnoća).