Rektor Ljutić zaželio puno uspjeha sveučilišnoj nogometnoj ekipi koja ide na svjetsko natjecanje u Kinu

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić je danas primio nogometnu reprezentacije našeg Sveučilišta, vrijedne studente i požrtvovne sportaše koji putuju na FISU Svjetski sveučilišni nogometni kup. S njima su bili Ante Rađa, voditelj ekipe, izbornik Marko Erceg te  Magdalena Ramljak, stručna suradnica za organizaciju natjecanja i rekreaciju studenata pri sveučilišnom Odjelu studentski standard i sport.  

Natjecanje će se održavati  od 21. do 31. listopada u kineskom Jinjiangu., a na put u Kinu ide 18 studenata Sveučilišta.  S njima u pratnji bit će prorektor prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, izbornik Marko Erceg i fizioterapeut Ivan Burazin.  

Momčad čine: Franolić Toni (KIF),  Drzak Ante (KIF), Labrović Marino (SOSS), Kujundžić Roko (SOSS), Udovičić Karlo (KIF), Vrdoljak Jakov (KIF), Kurir Stipe (FESB), Suman Zvonimir(KIF), Protić Jakov (PRAVST), Duran Petar (KIF), Kokan Roko (KIF), Klarić-Kukuz Toni (EFST), Pažanin Luka (KIF), Budimir Marin (KIF), Mikačić Roko (SOSS), Vladušić Stipe (POMF), Glavovic Josip (KIF), Pranjić Tomislav (KIF). 

Inače, nogometna ekipa Sveučilišta u Splitu je jedna od najuspješnijih ekipa u Hrvatskoj. Osvojili su šest puta prvo mjesto u zadnjih 7 godina na državnom sveučilišnom natjecanju Unisport HR.  Bili su prvaci Europe 2018. godine  u Coimbra-i, Portugal te su već jednom sudjelovali na svjetskom kupu održanom 2019. godine u Kini. 

Naši studenti su izborili prvo mjesto na državnom natjecanju Unisport Hrvatska 2021 godine te izborili nastup na Europskim sveučilišnim igrama 2022 u Lodzu, Poljska. Na tom su natjecanju osvojili 3. mjesto te zbog izvrsnog rezultata dobili poziv da sudjeluju na 2023 FISU svjetskom kupu u nogometu. Inače tri prvoplasirane ekipe na (EUSA) Europskom sveučilišnom sportskom natjecanju u nogometu se kvalificiraju na svjetski kup u Kini – kazao je izbornik Erceg zahvalivši Splitskom sveučilišnom sportskom savezu i Sveučilištu na dugogodišnjoj suradnji. 

Rektor Ljutić je zahvalio svim igračima, vrijednim studentima na njihovom trudu i radu te dosad postignutim uspjesima kojima promoviraju Sveučilište te im zaželio dobar plasman na svjetskom prvenstvu u Kini. 

Zadovoljstvo nam je što kao nogometna reprezentacija možemo predstavljati naše Sveučilište u Kini. Iako smo u procesu pomlađivanja, ekipa je u dobroj formi te većina igrača redovito igra u svojim klubovima. Nadamo se da će nam to uvelike pomoći da svi skupa iznesemo veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Dakle, bit će velika energetska potrošnja i svaki igrač će biti jako bitan- istaknuo je Tomislav Pranjić, inače student Kineziološkog fakulteta napominjući kako je prvi cilj ozbiljno shvatiti i pobijediti protivnike u skupini. 

Nakon prolaska skupine sve je moguće. Teško je obećati da se iz Kine vraćamo s medaljom, ali svakako obećavamo neizmjernu borbu za pobjede i veliki trud – poručio je Pranjić istaknuvši kao će iz Kine sigurno ponijeti i nezaboravne uspomene koje će obilježiti njihove studentske dane. 

Reprezentacija Sveučilišta u Splitu jedna je od 12 pozvanih momčadi na ovo natjecanje, a službeni ždrijeb smjestio ju je u skupinu B.