Prva utakmica pred domaćom publikom: „Pokazali smo zavidnu razinu i dobro usmjerili utakmicu!“

U užarenoj atmosferi kultne Male dvorane na Gripama, domaća momčad Sveučilišta u Splitu zaigrala je svoju prvu utakmicu na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu i pobjedom opravdala očekivanja prepune dvorane navijača.

Splićani su protiv Sveučilišta Lappeenranta Lahti snažnom voljom došli do prevlasti i utakmicu završili rezultatom 5:0 (4:0).

„Dobro smo krenuli u turnir. U uvodnim minutama prvog poluvremena pokazali smo zavidnu razinu i želje i onoga što bi domaćin trebao pokazati. Utakmicu smo dobro usmjerili, na vrijeme smo poveli i mislim da je to bilo ključno u ovom susretu. Na kraju 5:0, super otvaranje prvenstva i utakmica po mjeri, svi su osjetili žar igre, a sutra nas već očekuje nova utakmica“, zadovoljno je potvrdio trener splitske momčadi, Duško Martinac.

Odanost prema svojim navijačima, ali i Sveučilištu, najbolje je prikazao Luka Grubišić: „U prvom smo poluvremenu već riješili utakmicu, mislim da smo kvalitetna momčad, koja je zasluženo pobijedila. Zaista nam znači podrška svih naših prijatelja i sugrađana. Hvala svima na beskrajnoj podršci, nadam se da će nas u daljnjim fazama natjecanja biti sve više.“

Prvim pogotkom na utakmici kapetan domaćina, Ante Crnjac, poveo je momčad prema slavlju i potvrdio kvalitetu dugogodišnjeg predanog rada cijeloga tima. Momčad Sveučilišta u Splitu već sutra čeka nova avantura, na istom mjestu, u isto vrijeme. Danas, 21. srpnja, u 17 sati na terenu će dočekati Sveučilište Toulouse, gdje će nastojati novim trobodom tražiti mjesto za prolazak među osam najboljih.

Ulaz na sve utakmice besplatan je za sve navijače i strastvene ljubitelje futsala, a za one koji ovaj spektakl ne mogu gledati uživo, prijenosi utakmica dostupni su na UniSport TV YouTube kanalu, dok su svi rezultati dostupni na službenoj stranici EUSA-e. Neka vas ljubav prema futsalu povede prema novim avanturama & osigura nezaboravne uspomene!

Foto: Jakov Matić