Udruga SKAC Split organizira Humanitarnu brucošijadu - studenti za Petrinju i volonterski projekt "72 sata bez kompromisa"

U organizaciji udruge Studentski katolički centar Split – SKAC ST ovaj tjedan održat će se dva događanja - Humanitarna brucošijada – studenti za Petrinju 12. listopada i tradicionalna volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ od 13. do 16. listopada.

Kako kažu iz SKAC-a, humanitarna brucošijada je najavni događaj velikog volonterskog projekta, a njime će se prikupljati sredstva za pomoć potrebitoj obitelji s područja Petrinje. Koncert na kojem će nastupiti Giuliano, Petar Dragojević, Taxi bend, Grupa Best i 058, organizira se u suradnji sa Studentskim centrom Split, a održat će se sutra s početkom u 21 sat u restoranu Kampus.

U međunarodnom volonterskom događaju „72 sata bez kompromisa“ na splitskom području sudjelovat će 500-tinjak mladih volontera u 60-ak različitih akcija. U projektu '72 sata bez kompromisa' mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Foto: SKAC Split