Na Ekonomskom fakultetu u Splitu održan SEA-EU Staff Week on Sustainable Human Resource Management for the Sustainable Blue Economy

Od 14. do 17. studenog 2023. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu održao se SEA-EU Staff Week na temu upravljanja ljudskim potencijalima u području održive plave ekonomije, SEA-EU Staff Week on Sustainable Human Resource Management for the Sustainable Blue Economy. Ovaj je događaj, u organizaciji profesora Srećka Goića s Ekonomskog fakulteta te SEA-EU ureda Sveučilišta u Splitu, okupio međunarodne stručnjake iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, ali i plave ekonomije. Tijekom trodnevnog događanja, stručnjaci su imali priliku raspravljati o održivosti poslova iz područja plave ekonomije i razvoju tržišta rada. Stručnjaci su također pokušali dati odgovor na pitanje kako visokoobrazovne institucije mogu pridonijeti razvoju održivog upravljanja ljudskim potencijalima.

Svaki radni dan ovog Staff Week-a bio je podijeljen u dva dijela – radionicu, tijekom koje su stručnjaci raspravljali o zadanoj temi te sajam projekata, na kojem su sudionici izmjenjivali ideje o budućim zajedničkim projektima i istraživanjima. Staff Week je doprinio osnaživanju suradnje među SEA-EU partnerskim sveučilištima, posebno u području plave ekonomije, razvoja malih zajednica te studentskog angažmana i zapošljivosti.  

Ovo je događanje također poslužilo kao prilika za sastanak članova ekspertne skupine Opservatorija za održivu plavu ekonomiju sa Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Gdansku i Sveučilišta NORD u Bodo-u. Drugog dana Staff Week-a, tijekom posebne radionice, eksperti su raspravljali o razvoju platforme Opservatorij za održivu plavu ekonomiju (https://osbe.sea-eu.org/) te planovima za buduće djelovanje ekspertne skupine.  

Zadnji dan Staff Week-a obilježen je zanimljivim posjetom arheološkom nalazištu Salona tijekom kojeg su sudionici otkrili prirodne i povijesne ljepote ove kolijevke antičke i starohrvatske povijesti.