Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“

U organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova 7. ožujka održat će se Kick-off Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“.

On-line prijenos konferencije na dan održavanja, utorak, 7. ožujka, s početkom u 11 sati dostupan je na poveznici https://zoom.us/j/94026736378, a planirano vrijem održavanja je od 11 do 13 sati. Detaljan program konferencije nalazio se u prilogu obavijesti.

Na Konferenciji će se predstaviti istoimeni EU projekt („Raising awareness about gender-based cyber violence and advocating for safer online environment for women and girls - CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE“), sufinanciran sredstvima Europske komisije temeljem CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) programa.

Konferencija se održava hibridno (uživo i on-line), na engleskom jeziku, te pozivamo sve zainteresirane da je prate on-line putem naznačene poveznice, a posebno pozivamo učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice žensku populaciju; mlade znanstvenike/ce, mlade i žene uključene u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na Konferenciju pozivamo zaposlenike/ce koji rade s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije, kako bi dobili uvid u različite oblike kibernetičkog nasilja kojima su posebno izloženi mladi i žene.

Partneri na EU projektu su: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta; Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine - organizacija za promicanje ženskih prava, CIG - Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, PpDM - Portugalska platforma za prava žena i LEM Espana - organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske.

Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Foto: Unsplash

 

Vezani dokumenti