Početak utakmica za prestižne titule europskih sveučilišnih prvakinja i prvaka u futsalu

– Grad podno Marjana postao je prava studentska metropola koja će u narednih 10 dana, oživjeti sve dijelove grada Splita. Studentice i studenti sportaši stigli su iz 17 zemalja, gladni novih uspjeha u bojama Sveučilišta za titule najboljih na 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu.

Ovaj međunarodni sportski događaj inspiracija je brojnim generacijama s neiscrpnim novim idejama koje će obogatiti društveni život i ponudu Splita kao omiljene turističke i akademske destinacije. Više od 700 akreditiranih sudionika, još jednom će u Splitu uskladiti izvrsnost u sportu s akademskih postignućima. Dvorane domaćini spektakla su Gripe i Poljud, a ulaz je besplatan.

Kuglice ždrijeba ovog prestižnog natjecanja, odredile su da će hrvatske muške ekipe grupnu fazu igrati u skupinama A, B i C, a prve utakmice igrat će prema rasporedu:

19. srpnja 2023.

13:00 h Sveučilište Mainz - Sveučilište u Zagrebu

15:00 h Veleučilište Bernays Akademija sigurnosnih znanosti

20. srpnja 2023. 17:00 h Sveučilište u Splitu Sveučilište Lappeernanta-Lahti

Ova fantastična sportska manifestacija nastavak je priče o sveučilišnim natjecanjima u Splitu, ujedno i temelj za sve događaje koje nam donosi budućnost, a među kojima ističemo Europsko sveučilišne igre 2028. godine. No, idemo korak po korak pa je fokus u potpunosti usmjeren na sveučilišne futsalerke i futsalere čije izvedbe s Gripa možete pratiti uživo na YouTube kanalu Unisport TV. Neka Europsko sveučilišno prvenstvu u Splitu počne!