Život nakon značajnih računovodstvenih i financijskih otkrića

U okviru Festivala znanosti dana 3. svibnja u Ekonomskoj i upravnoj školi Split održana je prezentacija pod nazivom "Život nakon značajnih računovodstvenih i financijskih otkrića". Glavni cilj same prezentacije je bio na zabavan i edukativan način prikazati razvoj najznačajnijih financijskih i računovodstvenih otkrića te njihov utjecaj na financijsku i računovodstvenu profesiju, a samim time i na život svakog pojedinca. Prezentacija je ciljano održana maturantima škole kako bi stekli uvid o značajnosti prezentiranih otkrića na život pojedinca koji se bavi računovodstvenim i/ili financijskim poslovima. Po reakcijama učenika koji su prisustvovali samoj prezentaciji moglo se vidjeti kako za pojedina tehnička otkrića, odnosno za načine pojedinih obrada i unosa podataka, nisu nikada ni čuli. Učenici su dobili uvid u važnost što brže prilagodbe profesije promjenama na tržištu.

Predavači: dr.sc. Dijana Perkušić (voditelj aktivnosti), dr. sc. Luka Mladineo (voditelj), dr. sc. Domagoja Buljan Barbača, dr. sc. Marko Miletić, dr.sc. Petar Pepur

Na kraju su profesori, kao sudionici Festivala znanosti, iznimno  zadovoljni reakcijom učenika te smatraju da su s održanom prezentacijom produbili njihova znanja, ali i dali jedan drugi pogled na financijska i računovodstvena otkrića, kao i na izazove koji ih čekaju u budućnosti kao odgovor na sveprisutnu digitalizaciju poslovanja.