ODRŽANO PREDAVANJE PODUZETNIKA I FILANTROPA MICHAELA SARANA

"OSOBNI POGLED NA PRONALAŽENJE RAVNOTEŽE I ŽIVOTNE SREĆE"

U Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta održano je predavanje vlasnika splitskog resorta Le Méridien Lav i Odien grupacije g. Michaela Sarana na temu "Osobni pogled na pronalaženje ravnoteže i životne sreće". Predavanju, u suorganizaciji Centra za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu, Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Ekonomskog fakulteta Split, su prisustvovali studenti i profesori splitskog Sveučilišta.

Bila je ovo prilika da g. Saran okupljenim studentima predstavi svoje bogato životno i poslovno iskustvo te pruži uvid u mogućnosti postizanja ravnoteže između užurbanog poslovnog svijeta te aktivne sportske svakodnevnice s kojima se i sam susreće.

Michael Saran diplomirao je na Sveučilištu Stanford s dvije diplome iz ekonomije i međunarodnih odnosa te stekao MBA na Harvard Business School. Odien Grupa, kojom upravlja, trenutno ima preko 700 zaposlenih u Češkoj, Hrvatskoj i Turskoj, a od 2015. godine vlasnici su luksuznog resorta Le Méridien Lav Split. Također, osnivač je privatne zaklade Sport2Life čiji je cilj podupiranje obrazovanja, razvoja i zdravlja djece i mladih kroz njihovo sudjelovanje u organiziranom sportu. U sklopu Sport2Life aktivnosti i promocije zdravog načina života i aktivnog življenja, g. Saran je četiri uzastopne godine biciklirao od Praga do Splita prešavši u deset dana 1200 kilometara, te preveslao kajakom jadransku obalu od Savudrije do Prevlake za 10 dana, rutu dulju od 750 kilometara.

U okviru predavanja g. Saran je predstavio i program sportskih i obrazovnih stipendija za učenike i studente iz Splitsko – dalmatinske županije. Prije samog predavanja studentima su se obratili prorektor za studente, nastavu i poslovanje, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan i Dekan Ekononskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra koji su istaknuli kako ova inicijativa resorta Le Meridien Lav i g. Sarana otvara studentima splitskog sveučilišta izravan uvid u mogućnosti na tržištu rada i gradi izvrsnu suradnju između vodećih tvrtki na našem području.

Uz brojne savjete i inspirativne poruke g. Saran je na kraju svog predavanja okupljenima otkrio svoj životni moto koji glasi „Potaknuti mlade da budu aktivni i nadahnuti svih da si postave životne izazove i budu najbolja verzija sebe.“

Informacije o studentskim stipendijama resorta Le Meridien Lav i zaklade Sport2Life dostupne su na: https://www.lemeridiensplitresort.com/stipendije