Sveučilište u Splitu u polufinalu 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu

Dva fantastična derbija odigrana su jučer na Gripama, a treći derbi slijedi za manje od 24 sata jer u polufinalu 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu igrat će Sveučilište u Splitu i Veleučilište Edward Bernays.

Splićani su moćno i dominantno s rezultatom 6:2 slavili protiv jakog portugalskog Sveučilišta Minho, dok je u zagrebačkom dvoboju, Veleučilište Edward Bernays s 4:3 bilo bolje od Sveučilišta u Zagrebu. U prvom derbiju dana prepunom strasti, čvrstih duela i želje za pobjedom, nijanse su odlučile pobjednika. Momčad Veleučilišta Edward Bernays je s minimalnom pobjedom 4:3,svladala Sveučilište u Zagrebu.

“Iza nas je teška utakmica protiv branitelja naslova i aktualnih državnih prvaka. Svatko tko prati futsal zna da je ovdje konkurencija žestoka, ali i da je futsal najpopularniji studentski sport. Nadamo se da ćemo i sutra u polufinalu nastaviti u istom ritmu“, istaknuo je dvostruki strijelac u redovima pobjednika, Mateo Mužar.

Dvoboj domaćina splitskog Sveučilišta i portugalskog Minha, mnogi su nazvali finalom prije finala. Snaga koja je nosila domaće igrače, njihova vjera i karakter da je teren na Gripama hram futsala te podrška navijača, donijeli su im uvjerljivo slavlje. “Osjećaj je predivan, ovo je bila jako zahtjevna utakmica s jakim intenzitetom igre s kojim se dosad nismo susreli. Mislim da smo odgovorili na pravi način i na kraju zasluženo ušli u polufinale“, istaknuo je Duje Vladović. U manje od 24 sata Gripe će ugostiti još jedan sveučilišni derbi.

Utorak, 19:00h rezervirajte za Malu dvoranu i veliko polufinale, dvoboj dvije momčadi prepune uspješnih studenata sportaša vrsnih kvaliteta, znanja i vještina. Dobrih poteza, adrenalina, akcija i nezaboravnih doživljaja, neće nedostajati. Ulaz je besplatan, a livestream vas čeka na YouTube kanalu Unisport TV.

Foto Jakov Matić