Spektakularna ceremonija na Kampusu: otvoreno 13. Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu!

U suton splitske ljetne večeri s preko 700 mladih i nasmijanih lica studenata sportaša, u srijedu je svečano otvoreno 13. Europsko sveučilišno futsal prvenstvo. Da sve bude u studentskom tonu, spektakularna ceremonija održana je na Trgu ispred studentskog doma “Dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu. Uz centar Splita, ova manifestacija dokaz je i da drugi dijelovi grada žive svoje najbolje dane u srcu turističke sezone.

Okupljeno mnoštvo, predstavnici javnog života grada Splita i Republike Hrvatske, brojni volonteri i slučajni prolaznici, dali su nagovijestiti da će Split narednih osam dana disati snagom i motivacijom preko 500 sveučilišnih futsalerki i futsalera, željnih za najviša odličja. Pred 19 muških i 12 ženskih ekipa, neiscrpni su dvoboji i točno 100 utakmica, koje će odigrati na dobro poznatim terenima kultnih dvorana na Gripama i na Poljudu.

Ovo je Prvenstvo više od „običnog“ natjecanja, a to potvrđuju i uzvanici koji su nesebično podržali ovaj događaj. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici javnog, akademskog i sportskog života: saborski zastupnik i izaslanik Predsjednika Vlade RH Ante Bačić, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, koji je i otvorio Prvenstvo, te brojni drugi uvaženi gosti.

Da su sveučilišna natjecanja sve popularnija te da su postala sinonim uspješnica, potvrđuje i Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i dopredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA).

“Kad gledam ovoliko mladih i radosnih ljudi koje je ponovno okupio Split, iznimno sam sretan i ponosan, ovo je povijesna slika. Moram uputiti pohvalu Organizacijskom odboru, ali i svim ekipama koje su još jednom potvrdile prestiž studentskog sporta i oplemenile ovo natjecanje. Srce studenata s 27 Sveučilišta kucat će u Splitu koji će u sljedećih nekoliko dana živjeti u ritmu futsala. Vjerujem da ćemo ponuditi još jedno novo, drugačije i nezaboravno iskustvo svim sudionicima te želim puno sreće svim ekipama“, zaključio je Pavletić.

Od domaćih ekipa, studenti zagrebačkog Sveučilišta, kao i Veleučilišta Bernays prvi dan Prvenstva zaključili su s dvije pobjede, dok će svoju prvu utakmicu momčad Sveučilišta u Splitu odigrati danas na Gripama s početkom u 17 sati.

Ulaz u dvorane je besplatan, Split je “gladan“ medalja i novih uspjeha, a poziv na Gripe se ne odbija. Organizatori iz UniSport Team-a su i ovaj put utkali čistu emociju i dali dušu ovom najvećem sportskom događaju splitske turističke sezone.

Kako organizatori neprestano pobjeđuju vlastite granice, isto vjerujemo i za domaću ekipu. Ukoliko vam Gripe i Poljud danas nisu usput, izvedbe najboljih sveučilišnih futsalerki i futsalera možete pratiti uživo na YouTube kanalu Unisport TV. Studentski futsal vlada Splitom, budite i Vi dio ove priče!