Predsjednik Milanović primio studente osvajače medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima i Svjetskim sveučilišnim igrama

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u utorak 21. studenog u Banskim dvorima primio studente osvajače medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima i Svjetskim sveučilišnim igrama.

Tom prigodom su u Zagrebu bili i predstavnici sportaša osvajača medalja Sveučilišta u Splitu i Splitskog sveučilišnog sportskog saveza s Magdalenom Ramljak, stručnom savjetnicom za sportska natjecanja i studentsku rekreaciju te Ivanom Tustonjićem, stručnim suradnikom za kontrolu i poboljšanje kvalitete studentskog standarda.

Predsjednik Milanović je istaknuo važnost i iskazao poštovanje prema uloženom trudu, riziku i odricanju: „ Ovo što vi radite je lijepo, afirmativno za Hrvatsku, za hrvatsko Sveučilište u cjelini i ja vas u tome podržavam – poručio je predsjednik.

Čestitavši studenticama i studentima na sportskim uspjesima predsjednik Milanović  im je rekao da zna koliko je teško, vrlo često i nemoguće spojiti fakultetske obaveze s obvezama kvalitetnoga i vrhunskog sporta.

 Moje poštovanje za ovo što radite je duboko. Ja ovdje viđam i primam puno ljudi, svatko je ovdje s nekakvim razlogom i uvijek gledam koliko je truda, odricanja, samoprijegora, rizika i neizvjesnost uloženo u nečiji životni put i u nečije rezultate, to nije svugdje isto – kazao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju. 

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić istaknuo je kako su prošle godine studenti osvojili 17 medalja dok su ove godine osvojili 39 medalja. Uz to, dodao je, Hrvatski akademski sportski savez bio je uspješan i u organizaciji dva Europska sveučilišna prvenstva: Zagreb je ugostio Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, dok se u Splitu igralo Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Isto tako, potvrdio je kako su u tijeku i pripreme za organizaciju i kandidaturu Europskih sveučilišnih igara 2028. godine u Splitu.

 

Izvor: predsjednik.hr

Foto: @ured_prh / Marko Beljan