Nogometna reprezentacija Sveučilišta u Splitu putuje na FISU Svjetski sveučilišni nogometni kup u Jinjiangu

Manje od tjedna dana dijeli nas od ukrcaja nogometne reprezentacije Sveučilišta u Splitu na let prema drugom kraju svijeta. Naši momci, vrijedni studenti i požrtvovni sportaši, putuju na FISU Svjetski sveučilišni nogometni kup, koji će se, od 21. do 31. listopada, održati u kineskom Jinjiangu!  Iza ove momčadi stoje odličja vrijedna spomena, a put u Jinjiang osiguralo im je treće mjesto na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu, prošle godine. 

Na put u Kinu putuje 18 studenata Sveučilišta, a s njima u pratnji bit će prorektor Nikola Koceić-Bilan, izbornik Marko Erceg i fizioterapeut Ivan Burazin. 

Momčad čine: Franolić Toni (KIF),  Drzak Ante (KIF), Labrović Marino (SOSS), Kujundžić Roko (SOOS), Udovičić Karlo (KIF), Vrdoljak Jakov (KIF), Kurir Stipe (FESB), Suman Zvonimir(KIF), Protić Jakov (PRAVST), Duran Petar (KIF), Kokan Roko (KIF), Klarić-Kukuz Toni (EFST), Pažanin Luka (KIF), Budimir Marin (KIF), Mikačić Roko (SOSS), Vladušić Stipe (POMF), Glavovic Josip (KIF), Pranjić Tomislav (KIF).

Zadovoljstvo nam je što kao nogometna reprezentacija možemo predstavljati Sveučilište u Splitu na FISU Svjetskom kupu u Kini. Nadamo se da nešto mlađa ekipa može ponoviti slične rezultate. Ekipa je u dobroj formi te većina igrača redovito igra u svojim klubovima. Nadamo se da će nam to uvelike pomoći da svi skupa iznesemo veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Dakle, bit će velika energetska potrošnja i svaki igrač će biti jako bitan", iskusno ističe naš sugovornik, Tomislav Pranjić, inače student Kineziološkog fakulteta. 

Teško je prognozirati, a na upit o prvim ciljevima ističe: "Prolazak skupine je prvi cilj te trebamo ozbiljno shvatiti naše protivnike u skupini. Jasno je kako do samog početka prvenstva ne možemo znati kakve su kvalitete naši protivnici, ali ih svakako trebamo shvatiti ozbiljno te se maksimalno potruditi proći skupinu. Nakon prolaska skupine sve je moguće. U Lodzu smo itekako pokazali da znamo igrati na rezultat te smo tek u polufinalu poklekli pred protivnikom. Teško je obećati da se iz Kine vraćamo s medaljom, ali svakako obećavamo neizmjernu borbu za pobijede i veliki trud. Dajemo sve od sebe na treninzima, a sigurno ćemo morati dobro namočiti naše dresove znojem kako bismo u Kini postigli zapaženiji rezultat."

"Ostaje nam još tjedan dana da se pripremimo za put, dogovorimo naše obveze na fakultetima i nadamo se da će tijekom našeg boravka iz Kine stizati samo dobre vijesti. Također se nadamo da ćemo iz Kine ponijeti nezaboravne uspomene iz naših studentskih dana", zaključio je Tomislav zadovoljno.

Reprezentacija Sveučilišta u Splitu jedna je od 12 pozvanih momčadi na ovo natjecanje, a službeni ždrijeb smjestio ju je u skupinu B.