Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije održana panel rasprava s poslodavcima IT sektora

S ciljem stalnog unaprjeđenja studijskih programa, u utorak, 9. svibnja, godine u amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije održana je jako zanimljiva panel rasprava s poslodavcima dinamičnog IT sektora.

Sve zainteresirane pozdravio je zamjenik pročelnika za nastavu i međunarodnu suradnju, dr. sc. Goran Ćorluka, posebno se zahvalivši panelistima, predstavnicima poslodavaca, a potom je raspravu moderirala pročelnica Odsjeka za računarstvo, mr. sc. Karmen Klarin.

Tijekom diskusije, kojoj su pored studenata računarstva nazočili i ostali zainteresirani studenti Odjela, analizirana su znanja i vještine koje zaposlenici trebaju imati kako bi se zaposlili i uspješno prilagodili IT tvrtkama. Pri tome su panelisti naglasili važnost stručne prakse koja studente uvodi u korištenje današnjih tehnologija i pomaže im u profiliranju prilikom zapošljavanja. Panelisti su se dodatno osvrnuli i na timski rad nužan u razvoju programskih rješenja, a koji pruža zaposlenicima mogućnost osobnog razvoja kroz prijenos znanja i vještima unutar tima.

Svoja iskustva i vrijedne savjete studentima iznijeli su sljedeći panelisti i partneri Odjela: Marija Mrđen iz FINA-e, Mladen Banović iz Maurer Electronicsa, Stipe Katušić iz King ICT, Ljubo Mamić iz IOLAP te Branko Radić iz SmartNeta.