Novi studentski restoran u Kopilici - svečano otvoren S.O.S.!

Studentski restoran S.O.S. u okviru Sveučilišnog odjela za stručne studije, svečano je otvoren u srijedu, 27. rujna. Riječ je o važnom infrastrukturnom projektu, koji će znatno podići kvalitetu studentskog standarda za oko 2.200 studenata, kako Odjela, tako i onih koji gravitiraju ovom području, odnosno uvelike će im olakšati dostupnost usluge studentske prehrane.

Restoran je otvorio rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, koji je tom prigodom istaknuo kako ovakvim projektima moto ‘studenti, studenti, studenti’ dobiva na značaju. Naglasio je da se na Kopilici formira „mali kampus“ te da je za studente bilo jako važno da dobiju mogućnost adekvatne prehrane. Zahvalio se splitskom Studentskom centru na realizaciji projekta, poručivši da Sveučilište radi na tome da Split bude studentski grad.

Moderno dizajnirani restoran smjestio se na prostoru od 300 metara kvadratnih te ima 115 sjedećih mjesta. Također, kuhinja je opremljena najmodernijim uređajima, što će rezultirati i boljom kvalitetom hrane, kazao je Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra, istaknuvši i kako je naziv restorana poseban jer su ga nadjenuli studenti, za što je bio raspisan i natječaj.

- Naziv novog studentskog restorana se idealno uklapa u situacije iz studentskog života, primjerice, kada je potreban predah u pauzama od predavanja  – S.O.S. stiže u pomoć! Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više 700 tisuća eura, a posebna je i po tome jer je jedan od rijetkih restorana u Splitu koji su prilagođeni osobama s invaliditetom – ustvrdio je ravnatelj Žižić, zahvalivši svima uključenima u realizaciju ovog projekta.

- Za studente je ovo velika stvar jer ovo podiže studentski standard i kvalitetu studiranja. Ovo je važno za ovaj dio grada i za sve one koji žive u blizini. Naime, kampus nije centralno mjesto događanja za sve studente, u blizini ovog restorana je Pravni fakultet i Sveučilišni odjel za stručne studije. Možemo reći da je splitsko sveučilište jedinstveno po pitanju kvalitete studentske prehrane - kazao je Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Otvaranju su nazočili brojni uzvanici - prorektori prof. dr. sc. Boris Maleš, prof. dr. sc. Nikša Jajac, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Stipe Čogelja, predsjednik Gradskog vijeća Splita prof. dr. sc. Željko Domazet, dr. sc. Petar Pepur, pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije sa suradnicima, članovi Senata, nastavnici, studenti, kao i zaposlenici Sveučilišta u Splitu, te predstavnici suradnih ustanova, znanstvenih, kulturnih i drugih institucija.