Predstavljanje Sveučilišta u Splitu

Održan SPI Demo Day 2022. - finale Studentske poslovne akademije Studentskog poduzetničkog inkubatora

Prvim danom lipnja završeno je još jednom izdanje programa “Studentske poslovne akademije”, 6-mjesečnog programa edukacije i podrške studentima i mladima koji razvijaju poduzetničke projekte, a koju provodi Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu. Ispred stručnog žirija predstavilo se 6 timova koji su razvijali projekte u različitim područjima, od morskog ribarstva, turizma, prometa do zelenih tehnologija i pošumljavanja.

Svoje projekte, uz zanimljive demonstracije, predstavili su redom:

SeaID - mobilna i web aplikacija za prepoznavanje morskih organizama, s ciljem identifikacije i očuvanja morskih organizama te edukacije korisnika.

Peasy - platforma koja olakšava parkiranje u prenapučenim gradovima, te omogućava dodatni prihod zarade vlasnicima parking mjesta, dok aplikaciju koriste i vlasnici parking mjesta i korisnici u potrazi za slobodnim parking mjestom.

Basaforca - proizvodnja likera i rakija prema domaćoj, tradicionalnoj recepturi sa specifičnim i neuobičajenim aromama.

Nerthus -  web platforma za posredovanje u pošumljavanju koja spaja privatni, javni i neprofitni sektor u procesima pošumljavanja i smanjenja CO2 emisija.

Evala - turistički digitalni vodič, mobilna aplikacija za kreiranje jedinstvenih turističkih tura prema konceptu storytellinga, uz izbjegavanje gužvi.

Burnum - oživljavanje zaboravljenih povijesnih lokaliteta korištenjem inovativnih alata interpretacije kulturne i povijesne baštine.

Stručni žiri koji je ocjenjivao kvalitetu izloženih projekata činili su Robert Bilić, vlasnik grafičko-dizajnerske agencije Croativno, Pero Bolotin, direktor poslovnog centra središnja Dalmacija OTP banke d.d., Tamara Ilić, vlasnica coworking prostora The Works, Goran Pavlov, vlasnik tvrtke IRI centar te Mirela Rubić, vlasnica turističke agencije Authentica.

Najboljim projektom po kvaliteti prezentacije i poslovnog plana proglašen je projekt Evala.

Kroz program polaznici su u kontekstu svojih projekata naučili procese razvoja poslovnih modela i poslovnog planiranja, proveli su analizu tržišta, dobili su uvid u kreiranje marketinške strategije s naglaskom na digitalni marketing, kreirali financijske analize i projekcije, stekli su znanja o organizaciji i upravljanju, prodajnim procesima, komunikaciji i prezentaciji, dok su na kraju izradili cjelokupni poslovni plan poduzetničkog projekta.

Prijave za novu generaciju polaznika otvorit će se s početkom nove akademske godine.