Sveučilišni sport

Svečano otvorena tri nova cageball terena na krovu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“

Tri nova cageball terena na krovu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u četvrtak, 24. svibnja, svečano je otvorio prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu. Riječ je o terenima s umjetnom travom na kojima nema crnih granula, te s antistres podlogom, a investicija je vrijedna 250 tisuća kuna.

Tim povodom, Unisport Split u suradnji sa Studentskim centrom i Sveučilištem u Splitu, organizirao je studentski turnir na koji se prijavilo više od 70 ekipa, od čega  četiri ženske. Odigrane su i četiri revijalne utakmice u kojima su snage odmjerili Rektorat, Unisport, Studentski centar i Studentski zbor. U revijalnom dijelu pobjedu je odnijela momčad Unisporta. 

Rektor je studentima poželio da se što više koriste ovim terenima te izrazio želju Sveučilišta da se kod mladih stvori navika bavljenja sportom te da budu aktivni i zdravi.

Studentski centar je u prigodi otvaranja za sve sudionike i gledatelje turnira osigurao besplatan roštilj i piće, a sudionici su primili i odlične nagrade, a najbolja ekipa turnira osvojila je i glavnu nagradu - PlayStation 4.

Uz dobru muziku, roštilj, odlične utakmice te sportsko druženje,  novi tereni će i nakon otvaranja zaživjeti studentskim duhom te će se s njima obogatiti ponuda besplatnog sportskog druženja na Kampusu. Studenti splitskog sveučilišta mogu, naime, besplatno igrati na njima, a rezervirati svoj termin će uskoro moći i preko aplikacije UNISpot.