Studentski život

Pristupačniji i održiviji turizam u gradu Splitu kroz projekt LiberatoMap

U sklopu projketa LiberatoMap, studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije 20. studenog imali su priliku prisustvovati predavanju na temu "Društveno poduzetništvo", kojeg je održao ugledni poduzetnik Michael Freer, osnivač Ensoco-a, Cook Croatia i niza drugih uspješnih organizacija te važni suradnik Udruge Liberato.

Studenti su mogli saznati općenite informacije o društvenom poduzetništvu, kao i nedavne primjere iz prakse, direktno iz iskustva Michaela Freera i Stipe Margića, predsjednika Udruge Liberato. Uzbudljive priče o uspješnim organizacijama diljem svijeta, koje svoj profit reinvestiraju u društvo, dodatno su obogatile predavanje. Kroz predavanje organizatori, kao i studenti izložili su probleme u turizmu grada Splitu te predložili načine kako ih riješiti.

Sljedeće predavanje Michaela Freera održat će se 8. prosinca 2023. godine u prostorijama Sveučilišnog odjela za stručne studije, na adresi Kopilica 21. 

Predavanje je održano u sklopu projekta LiberatoMap, sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta u domeni aktivnosti A4 - Edukacija i informiranje dionika u turizmu Grada Splita o održivom i pristupačnom turizmu.