Studentski život

Održan Welcome day za strane studente

 

U ponedjeljak, 26. rujna 2022. održan je Dan dobrodošlice/Welcome day za strane studente na razmjeni u zimskom semestru 2022./2023., u organizaciji Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Splitu.

Welcome day se održao u amfiteatru na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Studente je uvodno pozdravila voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, Ana Ćosić, a potom je stručna suradnica Odjela, Dora Ganza, predstavila sve aktivnosti Sveučilišta za dolazne studente te prenijela osnovne informacije vezane uz njihov studij i svakodnevni život u Splitu.

Predstavnik udruge Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Antonio Župan, predstavio je studentima sportske i rekreativne aktivnosti koje se odvijaju kroz cijelu akademsku godinu za sve studente Sveučilišta u Splitu s ciljem poticanja na aktivno bavljenje sportom i podizanja kvalitete studiranja i života.

Predsjednik udruge ESN Split, Renato Šikić, predstavio je sve aktivnosti koje se organiziraju za strane studente s ciljem njihovog boljeg povezivanja i potpune integracije u studentski život i akademsku zajednicu.

Sveučilište u Splitu je na početku ove akademske godine ugostilo oko 250 stranih studenata iz 18 zemalja, čime se bilježi porast čak i u usporedbi s predpandemijskim brojkama.