Studentski život

Liberato talk: "Mladi su inkluzivni"

Udruga Liberato i ove godine organizira konferenciju pod nazivom 'LiberatoTalk' koja će se održati u petak, 1. prosinca, na adresi Kopilica 21.    Konferencija, čije je ovogodišnja tema 'Mladi su inkluzivni', ima za cilj podizanje svijesti o važnosti inkluzivnog obrazovanja te poticanje suradnje između različitih dionika u obrazovanju mladih. Kroz naglasak na inkluzivnom obrazovanju i podršku međunarodnoj mobilnosti studenata putem projekata poput Erasmus+, udruga želi osigurati visoku razinu obrazovanja i pripremiti mlade za uspješan ulazak na tržište rada.

Centralna tema panel rasprave bit će uloga mladih kao pokretača društvenih promjena. Sudjelovat će Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Ivan Jagnjić, predsjednik Savjeta mladih SDŽ-a, Rafaela Matić, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita, i Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom. O Europskim izborima 2024. i ulogom mladih govorit će Marko Boko iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

U drugom dijelu konferencije, mr. sc. Ivona Jukić, voditeljica Ureda za poslovnu suradnju SOSS, i Antonia Peroš, voditeljica Ureda za upravljanje karijerama, podijelit će ključne informacije o razvoju vještina potrebnih za uspjeh na tržištu rada.

Uz već izuzetno bogat program konferencije "LiberatoTalk", poseban naglasak bit će stavljen na segment pod nazivom "Obrazovanje Europom – Obrazovanje kroz Erasmus projekte", koji će se istražiti važnost međunarodne suradnje u području obrazovanja, posebno kroz projekte poput Erasmus+. Predstavnici SEA-EU alijanse i Erasmus Student Network (ESN) podijelit će svoja iskustva i perspektive o tome kako ovi projekti doprinose inkluzivnom obrazovanju mladih.

Ova konferencija stvara prostor za konstruktivan dijalog i potiče suradnju između generacija, sektora i struka. "LiberatoTalk" predstavlja izvanrednu priliku za zajedničko oblikovanje inkluzivne budućnosti.

Udruga Liberato, osnovana 2019. godine od strane studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu, predstavlja se kao organizacija koja nije samo simbol mladosti, već i pokretač pozitivnih promjena u društvu. Njihov fokus na uklanjanju prepreka za socijalnu integraciju mladih i osoba s invaliditetom, olakšavanje uključivanja na tržište rada te poticanje aktivnog sudjelovanja u zajednici, pokazuje se kroz niz uspješnih projekata.

Jedan od ključnih projekata koji svjedoči njihovom predanju je LiberatoTalk, neprofitna inicijativa usmjerena na pružanje potrebnih vještina, znanja i resursa mladima za uspjeh u poslovnom svijetu. Fokusiran na društveno poduzetništvo i neprofitni sektor, ovaj projekt pruža mladima alate za stvaranje bolje budućnosti za sebe i zajednicu.