Studentski život

Nagrađeni studenti Odjela za stručne studije za projekte WebStart i PlanStart

HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu već treću godinu zaredom surađuju na provedbi projekata WebStart i PlanStart  te su i ove godine nagrađeni najbolji radovi studenata. Dodjela nagrada održana je u ponedjeljak, 18. lipnja, u vijećnici Županijske komore Split, a studentima su se tom prigodom obratili Nataša Bušić, viša stručna savjetnica Županijske komore Split te Slađana Brajević, voditeljica Ureda za poslovnu suradnju s vanjskim subjektima Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Nagrade studentima za WebStart projekt, koji podrazumijeva studentsku izradu web-stranica, uručio je mr. sc Ivica Ružić, pročelnik Odsjeka za IT, a nagrađeni su:

1. mjesto – Filip Polić, Dino Turić i Zvonimir Zubić za web stranicu tvrtke Hiperprodukcija
2. mjesto – Ivan Jelinčić i Ines Vojnović za web stranicu tvrtke Cornea 
3. mjesto – Bože Gojević i Ivan Mikulić za web stranicu tvrtke Nimbus 

Nagrade za PlanStart projekt, koji podrazumijeva studentsku izradu poslovnog plana za mikro gospodarstvenike,  uručila je mr. sc Ivona Jukić s Odsjeka za trgovinsko poslovanje, a nagrađeni su:

1. mjesto dijele dvije studentice Ana Bogić za poslovni plan tvrtke Hiperprodukcija i Ana Pušić za poslovni plan tvrtke Paradigma
2. mjesto – Irena Bjegović, koja je izradila dva poslovna plana, za Pira putničku agenciju i za tvrtku Ancient tours
3. mjesto Iva Kaleb - poslovni plan za tvrtku Ursus

Kreiranje web-stranice tvrtke jedan je od prvih koraka za ostvarenje izravnije komunikacije s tržištem i širenje kanala prodaje.

Izrada poslovnog plana, svojevrsnog profila tvrtke, nužna je svakom ozbiljnom poduzetniku te se bez njega ne može dobiti kredit u banci, ne može se aplicirati niti na jedan EU fond, kao ni na nacionalne programe bespovratnih potpora za poduzetnike.

Navedenim projektima postigla se suradnja među odabranim studentima Sveučilišnog odjela za stručne studije i odabranih poduzetnika iz kategorije mikro tvrtki (1 do 3 zaposlena). Tako su se studenti suočili sa stvarnim potrebama tržišta i u praksi pokazali ono što su naučili tijekom školovanja, a odabrani su mali poduzetnici dobili web-stranicu ili poslovni plan.
Uviđajući potrebe tržišta, ovim projektima Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije spojili su sektore gospodarstva i obrazovanja.