Nastavlja se humanitarna akcija Humano srce splitskog sveučilišta za udrugu MoSt

Humanitarna akcija Humano srce splitskog sveučilišta, tijekom koje će se svakog tjedna srijedom dijeliti večera  korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge Most,  ponovno je započela 21. prosinca. Večeru, koju je pripremio Studentski centar, korisnicima su podijelili predstavnici Uprave Sveučilišta prorektor za studente, nastavu i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, prorektor za znanost i kvalitetu prof. dr. sc. Igor Jerković i predstavnici Studentskog zbora studenti Marija Šarić i Tomislav Šoletić.

Mladen Božanić , voditelj Centra za beskućnike koji trenutno skrbi o 34 korisnika, izrazio je zadovoljstvo nastavkom akcije koja se već ranije pokazala iznimno uspješnom obzirom da u njoj participiraju sve sastavnice, odjeli i studiji Sveučilišta financiranjem obroka korisnicima te sudjelovanjem zaposlenika i studenata u posjetu prenoćištu i podjeli hrane.  

Ovim akcijom, koja je na prijedlog rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića jednoglasno prihvaćena odlukom Senata, Sveučilište još jednom želi pokazati da je pokretač ili aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, pa i onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije.