Najave i događanja

Delegacija japanskog Ministarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma u posjetu Pomorskom fakultetu

Delegacija japanskog Ministarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma, Odjela za pomorstvo, u sastavu Norito Kawakami, Takashi Yoshida, Junichiro Tomita, zajedno s predstavnikom Japanskog pomorskog centra Setsuo Nomurom i predstavnikom Japanskog udruženja brodara Hiroshijem Fujimurom, posjetila je u utorak, 27. rujna Pomorski fakultet u Splitu. Povod posjeta je recertifikacija ove visokoškolske ustanove od strane japanskog Ministarstva kojom bi se nastavila praksa da studenti Pomorskog fakulteta za plovidbu na brodovima pod japanskom zastavom ne trebaju dodatne provjere i certifikate.

Japanskoj delegaciji dobrodošlicu je poželio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, upoznavši ih s alijansom Europsko Sveučilište mora SEA-EU, kao i s njenim iznimnim značajem za Fakultet i Sveučilište u cjelini, dok je prof. dr. sc. Pero Vidan, dekan Pomorskog fakulteta srdačno pozdravio drage goste istaknuvši kako se od posljednje reakreditacije na Fakultetu dogodilo puno promjena nabolje, od kojih su neke od najvidljivijih preseljenje u novu zgradu na kampusu i nova vrijedna znanstveno-nastavna oprema.

Uz dekana Vidana, na susretu s japanskom delegacijom bili su i prof. dr. sc. Merica Slišković, prodekanica za znanost, doc. dr. sc. Marko Katalinić, prodekan za razvoj i međunarodnu suradnju, voditelji zavoda i studija prof. dr. sc. Nikola Račić, doc. dr. sc. Zaloa Sanchez Varela, doc. dr. sc. Zdeslav Jurić, izv. prof. dr. sc. Maja Krčum, a sastanku je nazočio i počasni konzul Japana u Splitu Ivan Vodopivec sa suradnicama.

Nakon uvodnog dijela sastanka u vijećnici Fakulteta, japanska delegacija je razgledala zgradu, odnosno laboratorije i učionice, a posebno su se zadržali u razgledavanju vrijedne znanstvene opreme.