Najave i događanja

Branko Roglić prvi gost u ciklusu predavanja Talk and Grow by UNIST

Talk and Grow by UNIST je ciklus predavanja za studente u organizaciji Sveučilišta u Splitu na kojima će gostovati niz uspješnih, poznatih i cijenjenih osoba iz različitih područja. 

Kao prvi gost ciklusa predavanje će u četvrtak, 24. listopada u 18 sati u caffe baru Tinel na Kampusu održati Branko Roglić, jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Njegova tvrtka Orbico posluje u 20 zemalja i zapošljava više od 6000 radnika sa 2 milijarde eura prihoda u prošloj godini. Poznat je po svojoj direktnosti i otvorenosti što ga čini posebno zanimljivim predavačem kojem će studenti imati priliku postaviti i vlastita pitanja. U intervjuima ističe da treba graditi poduzetnički mentalitet uz racionalan i odgovoran pristup poslu. Osim toga, njegove radne navike i etika izdvajaju ga iz slike stereotipnog poduzetnika. 

U ciklusu „Talk&Grow“ kroz primjere uspjeha i dobre prakse cilj je motivirati studente, ukazati im na različite mogućnosti, za vrijeme i nakon studiranja, odnosno potaknuti proaktivnost i poduzetništvo te razvoj kritičkog mišljenja o raznim temama. Iz tog razloga teme neće biti vezane usko uz određenu struku već će se preklapati određena područja kako bi predavanja bila atraktivna što većem broju studenata. Događaji će biti interaktivnog tipa, studentima će biti omogućeno da postave pitanja i otvore raspravu.