Najave i događanja

U okviru projekta Erasmus + 60 objavljen priručnik za međugeneracijsko učenje

Sveučilište u Splitu sudjeluje u provedbi projekta Erasmus + 60 koji je započeo 1.1. 2022. i trajat će do 31.12. 2024. Projekt je usmjeren na učenje, usavršavanje i dobrobit osoba starijih od 60 godina s ciljem njihove veće uključenosti u sustav visokog obrazovanja.

Jedan od ciljeva projekta je istraživanje, a potom i razvijanje programa i aktivnosti usavršavanja koji pridonose izgradnji inkluzivnih sustava visokog obrazovanja s prilagođenim ponudama za građane starije od 60 godina, uključujući aktivnosti kritičkog mišljenja, percepcije europskog identiteta i raznolikosti, međugeneracijskog učenja i promicanja zdravog i aktivnog starenja.

U sklopu projektnog rezultata 2, "Unaprjeđenje cjeloživotnog učenja kroz međugeneracijsko učenje - razvoj alata za obrazovne prakse treće dobi", u razdoblju od 21. listopada do 20. prosinca 2022. održao se ciklus od šest radionica baziranih na projektnom učenju (PBL) u kojima su sudjelovali studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i građani stariji od 60 godina.

Rezultat ovog projektnog paketa je objava priručnika za međugeneracijsko učenje koji je dostupan na linku https://www.bib.irb.hr/1261043 i u prilogu ove obavijesti.

Vezani dokumenti