Najave i događanja

Sveučilište u Splitu na humanitarnoj akciji "A di si ti?!" Udruge MoSt

U organizaciji udruge MoSt na splitskoj Rivi u nedjelju, 18. prosinca održana je 21. humanitarna akcija "A di si ti?!" u kojoj su sudjelovale brojne organizacije s više od 570 volontera. Na čak 75 štandova prodavali su se novi i rabljeni predmeti, a kao i uvijek, sav prihod ove velike humanitarne akcije namijenjen je upravo štićenicima ove splitske udruge. 

Ovoj akciji u kojoj je prikupljeno rekordnih 144.858 kuna, priključilo se i Sveučilište u Splitu, koje je imalo svoj štand. Ovom prilikom od srca zahvaljujemo svim djelatnicima Sveučilišta koji su sudjelovali u akciji kroz donacije, volontiranjem na štandu i/ili nekim drugim oblikom pomoći. Kako su upravo sveučilišta onaj dio društva koji daje poticaj za društvene promjene u pravom smjeru, svjedoče i sastavnice splitskog sveučilišta i studentski zborovi koji su također dali veliki obol ovom humanitarnom buvljaku na Rivi!

Uvijek je zadovoljstvo sudjelovati u humanitarnoj akciji Udruga MoSt „A di si ti?!“ koja ima za cilj senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva, promociju solidarnosti i volonterstva te prikupljanje pomoći za korisnice i korisnike programa Skrbi i brige za beskućnice/ke.

Sveučilište u Splitu sa svim svojim sastavnicama i dalje nastavlja svoje humanitarno djelovanje, naime već ovog tjedna nastavlja se i akcija Humano srce splitskog sveučilišta u kojoj se svakog tjedna dijeli večera za štićenike prihvatilišta za beskućnike Udruge Most.