Predstavljanje Sveučilišta u Splitu

Započeo nikad ljepši Advent na Kampusu!

Svečanim paljenjem lampica u utorak, 6. prosinca, na trgu  ispred Prirodoslovno-matematičkog fakulteta započeo je Advent na Kampusu.

Studentski centar u Splitu pripremio je bogat i raznovrstan program. Na tri božićne kućice posjetitelje očekuje prigodna ponuda jela i pića, a sve do 22. prosinca nudit će se i raznolik glazbeni program, mnoštvo zabavnih aktivnosti poput nastupa poznatih glazbenika, stand up komičara, društvenih igara, kvizova i još puno toga. 

- Nakon dvije godine pandemije, željeli smo razveseliti naše studente i Advent dovesti upravo u srce Kampusa. Studentski centar se zdušno prihvatio organizacije te je uz kućice postavljena i rasvjeta, koja izgleda impresivno, kao da smo na Times Squareu. Ponuda na ovom Adventu je prilagođena studentima, ali i našim maturantima, potencijalnim studentima splitskog sveučilišta, kao i profesorima i djelatnicima, a pozivamo i sve ostale da nas posjete na Kampusu - kazao je prorektor za studente, nastavu i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan na otvaranju ove manifestacije. Uz njega, prvom danu Adventa pružili su podršku i prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za strateško planiranje i upravljanje, Ivan Žižić, ravnatelj Stuentskog centra i Marijan Bašić, projekt menadžer Studentskog centra i savjetnik rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića.

U sklopu adventa na Kampusu 16. prosinca održat će se Smotra Sveučilišta u Splitu na kojoj će srednjoškolci moći doznati sve o uvjetima upisa i studijskim programima.  

- Smotra je centralni događaj ovog Adventa. Očekujemo da nas posjeti veliki broj maturanata koji će imati priliku u opuštenom predblagdanskom raspoloženju dobiti sve relevantne informacije i podatke o željenim studijima, ali i da osjete dobru energiju našeg Kampusa, kao i šarm i prednosti studiranja u Splitu - zaključio je prorektor Koceić-Bilan, pozvavši sve da dođu na Smotru uz poruku - na Kampusu biraj, u Splitu studiraj!

Dobra zabava prvog dana studentskog Adventa bila je zagarantirana nstupom grupe Best.