Predstavljanje Sveučilišta u Splitu

Ogroman interes maturanta za Smotrom Sveučilišta u Splitu

Već od samog jutra u auli Prirodoslovno-matematičkog fakulteta vladala je velika gužva srednjoškolaca koji su iz Splita i  okolice, ali i iz drugih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine pristigli na Smotru Sveučilišta u Splitu. Bilo je iznimno zadovoljstvo za sve koji su se potrudili u organizaciji ove manifestacije vidjeti brojne maturante iz Šibenika, Zadra, Trogira, Dubrovnika, Omiša, Mostara, Livna….kako zainteresirano obilaze štandove naših sastavnica i raspituju se o mogućnostima studiranja na splitskom sveučilištu. O tome koliki je interes bio među, nadamo se našim budućim studentima, najbolje svjedoče i puni amfiteatri gdje su učenici mogli poslušati prezentacije o studijskim programima.

Zadovoljstvo nije krio ni rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić koji je zajedno s Upravom sveučilišta te delegacijom Sveučilišta iz Mostara na čelu s rektorom prof.dr.sc. Zoran Tomićem razgledao sve štandove i pozdravio maturante te ih pozvao da dođu studirati na najljepšem Kampusu i najboljem Sveučilištu.

Smatram da je ovo praznično vrijeme idealno za pokazati da na Sveučilištu u Splitu nije poanta samo učenje, već da studentima nudimo različita društvena zbivanja. Organizirali smo i adventska događanja od koncerata do gledanja utakmica. Želimo pokazati da studentski život u Splitu i na našem Kampusu zaista živi na pravi način. Studiranjem na splitskom Sveučilištu istodobno studirate na još osam sveučilišta u Europi, maksimalizirana je mobilnost studenata, studentska razmjena, zapravo student u Splitu dobiva sve potrebne uvjete za studij i postaje europski student. Svatko tko dođe kod nas hvali sjajnu organizaciju, izvanrednu hranu, a pozivam sve zainteresirane da se i sami u to uvjere. Pozicionirali smo se kao regionalni lideri i na Smotri nam je čast ugostiti maturante iz svih krajeva Hrvatske i regije - rekao je rektor Ljutić.

Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, kazao je kako je današnji posjet samo nastavak suradnje između ova dva sveučilišta.

- Došli smo vidjeti na kojim programima i područjima jedni drugima možemo dati podršku. Na neki način želimo da je Sveučilište u Splitu jedna vrsta mentorske institucije prema Sveučilištu u Mostaru. Rektor Ljutić je vizionar, čovjek koji ima široku viziju i koji voli znanost. Kada je tako, onda volite i ljude, a tada ne postoje prepreke i granice. Postoje brojne suradnje između nas, a Split je naš najveći strateški partner kada su u pitanju gostujući profesori. Imamo 250 profesora iz Hrvatske kao vanjskih suradnika i ta vam brojka dovoljno govori o važnosti međusobne suradnje - kazao je rektor Tomić.